Metaldetektor regler på stranden

Værktøjer

Sæt dig ind i reglerne!

Læs Naturstyrelsens guide til at gå med metaldetektor og læs Museumsloven her. samt bekendtgørelsen om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen

Tips og tricks er skrevet af Tom Frank Christensen, og er tænkt som råd og vejledning til førere af metaldetektore.

De fleste danskere ser stranden som hvermandseje, og det er det jo i princippet også – til almindeligt brug, og faktisk må man tage mange ting med hjem fra stranden – til privat brug. MEN....

Man må ikke bruge en metaldetektor på offentlig strand..

Metaldetektor regler på stranden

Til trods for, at du gerne må bygge sandslotte, og grave temmelig dybe huller på stranden ( faktisk må man gerne grave dybere end dybden af normalt pløjelag på land ), må man IKKE gå rundt med en metaldetektor i naturen, f.eks. på kyststrækninger, strandbredder, i klitterne, i offentlige skove eller på offentlige uddyrkede arealaer.

Men man KAN få lov: Hvis du måtte ønske at gå med din metaldetektor på stranden, skal du faktisk ind til kommunen og bede om tilladelse det.

Diskussionen er stor i mange forummer

I mange debatforums er der temmelig stor debat, eksempelvis om forskellen er på at lille Lise på 7 år graver et hul med legetøjs skovl, og at en detektorfører går rundt med en metaldetektor og laver et enkelt spadestik.

Mange går rundt ulovligt uden tilladelse på stranden

Metaldetektor regler på stranden

Der er dog en masse folk med metaldetektor der har gået rundt på en offentlig strand, undertegnet indrømmer det også gerne, til trods for at loven er opsat på denne måde. Læs også Regler for metaldetektor.

Personligt ser jeg heller ikke et problem med det, forudsat at detektorføren stadig dækker hullerne til efter endt søgning og tager skidtet, dåser, pulltabs, kapsler, mønter, nøgler, fiskebly og andet med sig.

Jeg kunne måske endda godt se fordelen ved at detektorførere måtte gå rundt i offentlige klitter og skove, og samle affald ind samtidig med at de gik med deres metaldetektor.

Dog er status stadig at:
Nej man må IKKE bruge en metaldetektor på stranden...